News > EM Denmark: Nyt Europa og Europabevægelsen sætter fokus på Europas skæbnevalgår

Article Details:

Post 2015 Agenda

EM Denmark: Nyt Europa og Europabevægelsen sætter fokus på Europas skæbnevalgår

USA er vigtigt for os i Danmark. Og det får stor betydning for os, hvor Trump fører USA hen.

Men Europa er vigtigere for os som danskere. EU’s fremtidige udvikling eller afvikling står på spil i det store valgår 2017. Først med det hollandske valg den 15. marts, det franske valg senere i foråret og slutteligt det tyske valg i efteråret. I alle landene forventes fremgang til nationalistiske og de EU-kritiske protestpartier, hvilket kan have afgørende betydning for fremtidens Europa.

Derfor sætter Nyt Europa og Europabevægelsen fokus på Europas skæbnevalgår på en konference på Christiansborg i dag. Denne konference vil diskutere scenarier for fremtidens Europa og det europæiske samarbejde samt debattere de underliggende årsager og løsninger til den stigende populisme og nationalisme i Europa.

Nyt Europas Steen Gade og Europabevægelsens Stine Bosse er enige om at opfordre pressen til at sætte fokus på, hvad der foregår i EU-landene:

“Ret nu kikkerten mod Europa. Det er helt galt, at vi ved så lidt om hinanden, når vi er så dybt afhængige af hinanden,” siger Stine Bosse, og Steen Gade fremhæver, at “Trump og USA er vigtig, men det er vigtigere for vores hverdag og Danmarks fremtid som velfærdssamfund, hvad der sker i de lande, vi er så tæt forbundet med.”

Find programmet for konferencen her: http://nyteuropa.dk/?p=1241

No comments

Your email will not be published
Cancel reply