News > EM Denmark Press Release: Et ærgerligt nej til Europa

Article Details:

Participative democracy and civil dialogue

EM Denmark Press Release: Et ærgerligt nej til Europa

De sidste stemmer ved folkeafstemningen er nu talt op. Resultatet blev et nej fra danskerne til tilvalgsordningen.

Europabevægelsens formand udtrykker ærgrelse over resultatet:
“I store træk og uden at tolke for meget på resultatet, må vi konkludere at nej’et umiddelbart vender ryggen til de åbenbare løsninger på påtrængende problemer, som udover europol omfatter retsakter, der vedrører alt fra virksomheders vilkår på det indre marked til udsatte befolkningsgruppers tryghed. Det ærgrer mig”, siger Stine Bosse.

I Europabevægelsen vil vi holde både ja- og nej-partier fast på, at der må findes en løsning på Danmarks tilknytning til retsområdet i EU:

“De partier som har anbefalet et nej ved folkeafstemningen, må nu tage ansvar.
Ansvar for at bidrage til en formulering af, hvad det danske nej betyder og ansvar for i samarbejde med ja-partierne at finde en løsning på, hvordan Danmarks tilknytning til Europa så skal være på retsområdet”, siger Stine Bosse og afslutter med påpege Europabevægelsens fortsatte ansvar i EU-debatten:

“I Europabevægelsen vil vi med fornyet styrke tage på os at være dem, der også mellem afstemninger insisterer på EU’s og Europas relevans for
danskerne. Ikke bare set i et lokalt dansk perspektiv, men også udefra. Relevans går begge veje, og vi vil vedblivende arbejde for at Danmark bidrager til EU’s udvikling og løsning af tidens største udfordringer”.

For mere information eller kommentar fra Landsformand Stine Bosse:

Kontakt Europabevægelsens landssekretariat:

Telefon +45 3314 1141 / + 20663430

No comments

Your email will not be published
Cancel reply