News > EM Denmark: Stine Bosse om ny Europol-aftale: Danskernes tryghed er udfordret

Article Details:

Defence and security

EM Denmark: Stine Bosse om ny Europol-aftale: Danskernes tryghed er udfordret

Der er ingen grund til jubelscener på hverken højre- eller venstrefløjen over den Europol-aftale, regeringen har forhandlet hjem om Europol-samarbejdet. For aftalen er hverken en sejr for danskerne eller for det danske politi, lyder det fra Stine Bosse, formand i Europabevægelsen.

”Aftalen er en konsekvens af manglende politisk ansvarlighed hos blandt andre Dansk Folkeparti, der har ændret holdning siden afstemningen sidste år. Resultatet er, at danskernes tryghed nu er udfordret, og politiets arbejde endnu mere udsat,” siger Stine Bosse.

EU-kommissionen har på baggrund af længere tids forhandlinger tilbudt Danmark en aftale, der kun giver politiet lov til at søge i Europols database gennem såkaldte forbindelsesofficerer. Det koster dyrebar tid og ressourcer for politiet. Dansk politi søger efter beviser og personbeskrivelser 250 gange om dagen. Til sammenligning foretog Norge cirka 2000 søgninger om året i Europols informationssystem i 2014.

”Vi har fået en aftale, der ligner Norges, dog med en lidt kortere forsinkelse på søgningerne. I Norge er politiet stærkt utilfredse med deres aftale – og de søger altså meget mindre i registret end dansk politi gør. Nej-siden skal derfor ikke se det som en sejr, at Danmarks aftale er lidt bedre end Norges. For denne her aftale er markant dårligere end den løsning, vi ville ha’ fået, hvis vi havde stemt ja sidste år. Et ja sidste år ville også have sikret Danmark en plads og stemme ved bordet hvor beslutningerne træffes. Det kan vi nu vinke farvel til,” siger Stine Bosse.

For mere information eller kommentar fra Landsformand Stine Bosse:
Kontakt Europabevægelsens landssekretariat
Telefon +45 3314 1141

No comments

Your email will not be published
Cancel reply