News > European Movement Denmark: Press Release

Article Details:

European Movement Denmark: Press Release

Europabevægelsen: Afskaf det forældede retsforbehold helt!
Helle Thorning-Schmidt er klar med en køreplan for en væsentlig brik i indenrigspolitikken, som påvirkes af det europæiske samarbejde – retsforbeholdet, som Danmark nu bør tage op til afstemning.

Det er fantastisk, at statsministeren endelig er på banen med en afstemning om forbeholdet. Det er i særdeleshed op over. Det er en afstemning, vi i Europabevægelsen længe har råbt på. Politikerne har i flere år danset en alt for langtrukken dans rundt om den varme grød, mens konsekvenserne af Lissabon-traktatens ændringer i 2009 bare er rykket nærmere,” siger landsformand for Europabevægelsen Anne E. Jensen.

En kommission skal se på konsekvenserne af det danske retsforbehold. Et arbejde, der tidligst er færdigt til næste sommer, men forbeholdet får endnu større betydning ved årsskiftet, hvor det retlige samarbejde overgår fra mellemstatsligt til overstatsligt, og at udsætte afstemningen til efter et folketingsvalg, giver derfor ingen mening.
Flest muligt bør – hurtigst muligt- få mulighed for at tage stilling til forbeholdet og dets konsekvenser”, siger Anne E. Jensen.

Massive konsekvenser
Og det er væsentligt at fjerne forbeholdet helt, for parallelaftaler risikere at trække ud i årevis – kun for at blive afvist, og en tilvalgsordning, som ligger klar på manges læber, er en meget ressourcekrævende løsning, der kan ende med at spænde ben for os.

Fjerner vi ikke forbeholdet helt, vil vi opleve massive konsekvenser. Det gælder for Europol-samarbejdet, hvor vi ikke længere vil være en del af det grænseoverskridende politi-samarbejde, men også over resten af linjen, hvor parallelaftaler eller en tilvalgsordning vil gøre det overordentligt besværligt at være en del af det europæiske samarbejde. Det samarbejde vi selv har valgt til, ” siger landsformanden.

Konsekvenserne ved retsforbeholdet er så massive, at det er uforståeligt, at opgøret først kommer nu.

Vi vil ganske simpelt være sat helt uden for indflydelse, hvis vi ikke fjerner forbeholdet. Det er konsekvenser, der ikke er det værd på den lange bane. Der skal gøres op med det forældede forbehold. Det skal afskaffes helt, og det skal afskaffes nu! ” siger Europabevægelsens landsformand Anne E. Jensen.

For mere information kontakt landsformand Anne E. Jensen på 51506555/29409555
Med venlig hilsen
Agnete Vestergaard-Kristensen
Presseansvarlig

No comments

Your email will not be published
Cancel reply