News > EM Denmark: Konkurrence: Kan du gøre EU folkelig?

Article Details:

  • 23rd March 2016 - 14:15 GMT
Participative democracy and civil dialogue

EM Denmark: Konkurrence: Kan du gøre EU folkelig?

Er du født alkymist? Vil du gøre det ulæselige læseligt og er du optaget af demokrati, udvikling og fremtiden i Danmark og Europa? Så er dette tilbud lige noget for dig!

EU bliver ofte kritiseret for at være et samarbejde for den politiske elite, hvor kommunikationen er baseret på store, flotte ord, som den almindelige vælger ikke forstår. Der er et stærkt behov for at gøre EU mere folkelig – og hvem er bedre til at udføre denne opgave end folket selv?

EU-året 2015 har været præget af mange politiske dagsordener. Økonomisk krise, flygtningekrise og energiunion er blot nogle af de politiske emner, som udenrigsminister Kristian Jensen har nævnt i sin redegørelse om EU-samarbejdet i 2015 set i dansk perspektiv. Redegørelsen gennemgår de store linjer i EU-samarbejdet det sidste år, men den afspejler klart, at der er tale om en redegørelse henvendt til andre politikere, ikke den almindelige borger.
Derfor vil vi gerne se dit bud på en redegørelse for EU-samarbejdet i 2015 – hvordan ser du EU-året 2015, og hvordan vil du omformulere udenrigsministerens redegørelse, så den har en folkelig appel?

Dit bud kan være en kort tekst (maks. 2 sider), en kort video (maks. 2 minutter) eller måske noget helt tredje. Det er helt op til dig. Det vigtige er, at dit bidrag har en appel, der er noget bredere end udenrigsministerens oprindelige redegørelse.

Alle bidrag vil blive vurderet af vores bedømmelseskomité, som vil udnævne vinderen på Europabevægelsens landsmøde den 16. april. Her vil vinderen ligeledes få mulighed for at fortælle om tankerne bag sit bidrag.

Alle bidrag kan sendes til eubev@eubev.dk senest den 1. april kl. 12.00
Vinderen vil blive kontaktet 9. april.

Du kan se udenrigsministerens redegørelse her: http://www.ft.dk/samling/20151/redegoerelse/r9/1599128.pdf

Vi glæder os til at se dit bud på, hvordan du vil gøre EU folkelig.


Further information

No comments

Your email will not be published
Cancel reply