News > Press Release: European Movement Denmark

Article Details:

Bridging EU decision making

Press Release: European Movement Denmark

Europas curlingbarn nr.1 skal smide sutten og afskaffe retsundtagelsen!

Danmark står til at vælge den beskedne model for at komme omkring retsundtagelsen: En tilvalgsordning. Men politikerne trækker afstemningen i langdrag. Hele halvandet år kan vi komme til at vente på den. Europabevægelsen opfordrer til at gøre dansk indflydelse gældende nu og her, i stedet for at lade 27 andre beslutte henover os.

”Uanset hvilken holdning man har til flygtningedebatten, så skal Danmark være med og påvirke politikken. Hele debatten om veto eller ej er ligegyldig, hvis ikke man kommer ud af starthullerne. Så se dog at blive enige og kom i gang”, lyder opfordringen fra Europabevægelsens landsformand, Anne E. Jensen.

Europabevægelsen har længe har råbt ”ACTION”, mens konsekvenserne af Lissabon-traktatens ændringer bare er rykket nærmere – at det retlige område nu bliver overstatsligt i stedet for mellemstatsligt samarbejde, hvor Danmark sætter sig selv uden for indflydelse.
Men Danmark ER et forkælet curlingbarn med alle sine undtagelser og nu også muligheden at vælge præcis, hvor vi være med – dét undrer de andre EU-medlemslande, at vi ikke tager imod dét tilbud heller.

”Retsundtagelsen handler om politisamarbejdet, men det er jo MEGET mere end det! Det er menneskehandel, børneporno og indbrudsbander, men det handler også om, hvor vi ønsker Danmark placeret i EU? Det skal vi da melde klart ud. De andre 27 medlemslande vil på et tidspunkt sige ’Vi har et forstærket samarbejde – vil I med?’ Samarbejdet kan og vil ikke gå i 28 retninger. Det er uambitiøst, at danske politikere ikke kommer videre – og hurtigere. Det er da ikke realistisk, at vi bliver ved at være Europas curlingbarn”, siger Jakob Ellemann-Jensen fra Europabevægelsens forretningsudvalg.

Europabevægelsen forventer, at der kommer en aftale om retsforbeholdet på plads inden jul. Så Danmark kommer i kernen af EU-samarbejdet. Det er OS, der bestemmer. Vi bliver ikke bundet på hænder og fødder, tværtom smider vi sutten, åbner munden – og får muligheden at byde ind med danske løsninger.

”Vi har behov for at være med i alle de fora, hvor verdens gang besluttes. Det er bydende nødvendigt, at Danmark går mere helhjertet ind i det europæiske projekt”, siger Anne E. Jensen.
For mere information:
kontakt landsformand Anne E. Jensen på 51506555/29409555

No comments

Your email will not be published
Cancel reply